Over Legant

De vrouw achter Legant

Over de schrijver en vertaler

Na het behalen van de Master Rechtsgeleerdheid trok Alexandra van de Pol – cliché, maar waar – de wijde wereld in. Ze nam deel aan verschillende internationale projecten. Alexandra is er namelijk heilig van overtuigd dat het pas mogelijk is om de wereld te beschrijven als je deze ook daadwerkelijk gezien en beleefd hebt.

Enkele jaren en vele omzwervingen later streek ze permanent neer in Nederland en maakte werk van haar liefde voor taal en communicatie. Ze behaalde het diploma NIMA A Communicatie en voltooide de opleiding ‘Journalistiek voor Academici en Professionals’ (Post-HBO). Bij Villamedia vond ze een stageplek, waar ze waardevolle ervaring opdeed in het hart van de journalistiek.

Ook op het gebied van vreemde talen, bleef ze zich verder kwalificeren. Ze behaalde het International Legal English Certificate (ILEC) en voltooide het examen IELTS Academic op niveau C1 (Pass with merit). Daarnaast behaalde ze het Diplôme de Français Professionnel B2 Juridique (avec mention).

Missie

Legant wil de wereld dichterbij brengen door culturele verschillen te overbruggen en taalbarrières weg te nemen. 

Waarden

  • Foutloos Nederlands
  • Feiten zijn gecheckt
  • Juiste tone of voice
  • Deadlines zijn heilig

Feedback & Reviews

“Alexandra heeft een ontzettend prettige manier van werken; helder, zeer communicatief en altijd de beste kwaliteit.”

Eveline Vreeburg

“Alexandra is a great professional, delivered the work rapidly and without issue. I would definitely recommend her.”

Aniol Alcarez

BeautiFun Games SL

“Alexandra did a fantastic job! She definitely overdelivered and the quality of the writing was superb. Definitely recommended! “

Alejandro Garcia

Hustle OÜ

Veelgestelde Vragen

Bij Legant heeft u de keuze tussen een uurtarief en een woordtarief. Het uurtarief bedraagt 40€ ex. btw. Voor vertalingen en correcties wordt meestal een bedrag per woord afgesproken. Dit tarief varieert tussen de 0,015€ per woord voor correcties en vanaf 0,08€ per woord voor vertalingen, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de tekst.

Een ghostwriter schrijft teksten namens de opdrachtgever. Dit betekent dat u uw eigen naam mag vermelden als auteur. De naam van de ghostwriter zal nooit openbaar worden gemaakt.

Legant verzorgt uitsluitend reguliere vertalingen. Vertalingen van juridische documenten worden wel uitgevoerd door een jurist. Zo kunt u erop vertrouwen dat de inhoud correct wordt weergegeven. Heeft u echter een vertaling nodig dat is voorzien van een watermerk, dan verwijst Legant u graag door naar een beëdigde vertaler.

Bij correctie wordt alleen gekeken naar taal- en spelfouten. Hiervoor wordt een vast tarief van 0,015€ per woord gerekend. Bij redactie wordt daarnaast de structuur en opbouw van een tekst aangepast. U kunt ook bij Legant terecht voor het redigeren van teksten tegen het uurtarief.

Legant is gespecialiseerd in juridische en academische teksten, marketing en tech-gerelateerde onderwerpen.